Meteen naar de inhoud

Lintjesregen voor Hera’11

Twee Hera'11 vrijwilligers geridderd

Het was een bijzondere dag voor zestien inwoners van de gemeente Raalte. Zij kregen namelijk een Koninklijke onderscheiding tijdens de jaarlijkse lintjesregen. Burgemeester Arco Hofland reikte de onderscheidingen uit tijdens een feestelijke bijeenkomst in het gemeentehuis.

Traditiegetrouw reikt de burgemeester op de laatste werkdag voor de verjaardag van de koning de lintjes uit aan inwoners die zich op een bijzondere manier hebben ingezet voor de samenleving. Het is dan ook een groot compliment voor de zestien inwoners van de gemeente Raalte dat zij deze onderscheiding hebben ontvangen.

Twee van de onderscheidingen gingen naar vrijwilligers van Hera’11 en wel naar Wendy en Peter Scholten. Hieronder lees je de onderbouwing van hun benoeming. Wij als Hera’11 zijn super trots en feliciteren Wendy en Peter uiteraard met deze eervolle onderscheiding.

Mevrouw M.J.H. (Wendy) Scholten (45 jaar) uit Raalte – Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Wendy betekent sinds jaren veel voor Zwemvereniging Hera’11, afdeling SaVAS in Raalte. Ze was een tijdlang bestuurslid en is tegenwoordig voorzitter. Daarnaast verzorgt ze zwemlessen en wedstrijden voor mensen met een mentale en/of fysieke beperking. Ze is mede-initiatiefnemer, trainer en begeleider van de wedstrijdploeg die deelneemt aan nationale en regionale spelen. Ook is Wendy erg betrokken bij de Special Olympics Nederland, de sportorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking. Wendy was hoofdcoach zwemmen van de World Games in Dublin, hoofdcoach open water van de World Games in Athene, hoofdcoach triathlon van de European Triathlon Event in Slowakije en hoofdcoach van verschillende internationale zwemwedstrijden. Daarnaast is Wendy technisch gedelegeerde open water zwemmen en triathlon. Wendy was  organisator van de Regionale Spelen Oost in Raalte en Olst-Wijhe. Daarnaast is ze vrijwilliger bij de Special Olympics Europe Eurasia (SOEE). Wendy is Global Sport Advisor en communiceert direct met de sportexperts van Special Olympics Inc. en met leden van het Sports Rules Advisory Committee. Ook was zij technisch gedelegeerde triathlon bij de World Games in Los Angeles, technisch gedelegeerde open water zwemmen bij de World Games in Abu Dhabi, lid van de Global Advisory Group Open Water Swimming/Triathlon en technical official open water zwemmen bij de World Games in Berlijn.

De heer G.W. (Peter) Scholten (42 jaar) uit Raalte – Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Peter is al jaren vrijwilliger bij de Zwemvereniging Hera’11, afdeling SaVAS te Raalte. Hier is hij zweminstructeur en begeleider voor mensen met een fysieke en/of mentale beperking. Hij is mede-initiatiefnemer, trainer en begeleider van de wedstrijdploeg die deelneemt aan regionale en nationale spelen. Ook is hij vrijwilliger bij de Special Olympics Nederland, de sportorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking. Peter was assistent coach en assistent staflid bij de Special Olympics World Games in Athene en Los Angeles, coach bij alle Special Olympics Nationale en Regionale Spelen en organisator van de Regionale Spelen Oost. Gesteld wordt dat Peter met zijn verdiensten een belangrijke bijdrage levert voor de fysieke en sociale welzijn van de atleten en een bijdrage levert aan de een positieve beeldvorming van mensen met een verstandelijke beperking als volwaardige mensen in de samenleving.