Clubkampioenschappen rug.JPG header011.jpg header01.jpg header02.jpg header031.jpg header03.jpg header04.jpg header05.jpg synchroonbanner.jpg
Print deze pagina

Algemene informatie synchroonzwemmen

Wat is synchroonzwemmen?
Synchroonzwemmen wordt wel gezien als ballet in het water en dat klopt ook voor een groot gedeelte. Het is een samenvoeging van verplaatsen, staan en je lichaam in verschillende houdingen zetten. Er zijn verschillende niveaus, waarin ook wedstrijden gezwommen worden.

Het begin van synchroonzwemmen
Beginnen doe je bij de basis. De basis van synchroonzwemmen bestaat uit een aantal basishoudingen en een aantal basisstuwbewegingen. Dit moet je eerst goed onder de knie hebben, wil je verder gaan. Deze basis bewegingen en houdingen komen bij moeilijker figuren ook steeds weer voor.

Diploma's
Als je de basis goed kent en enkele figuren aangeleerd hebt, mag je diplomazwemmen. Het diplomazwemmen bij synchroonzwemmen gaat iets anders dan bijvoorbeeld afzwemmen voor zwemvaardigheid.
Bij de aanloopdiploma's moeten verschillende onderdelen gezwommen worden: stuwbewegingen, figuren, zwemslagen, stukje op muziek en een onderdeel, wat bij elk diploma iets anders is. Er zijn in totaal 5 aanloop-diploma's, die op bovenstaande manier afgenomen worden.
Daarnaast zijn er 4 diploma's te behalen tijdens de wedstrijden. De diploma's worden precies in de omgekeerde volgorde van gewoon zwemmen behaald. Dus je begint met het basisdiploma en als hoogste kan het seniorendiploma behaald worden.

Lenigheidsfolder