Mooie vooruitgang voor de synchroonzwemsters op de derde techniekwedstrijd

– Door Anne van Gaal: trainster Age 1 & zwemster senioren

Op zaterdag 8 februari namen onze synchroonzwemsters deel aan de derde techniekwedstrijd van het seizoen in Zwolle. De zwemsters zwommen allemaal in hun eigen categorie vier figuren, die door een vijfkoppige jury werden beoordeeld. De vooruitgang die de zwemsters op de training lieten zien, zagen wij terug op deze wedstrijd. Er werden veel persoonlijke records gezwommen, diploma’s en limieten behaald en in categorie 2 was er zelfs een mooie medaille.

Een eerste keer wedstrijd

In categorie 1 zwommen de jongste zwemsters die nog bezig zijn met de aanloopdiploma’s. Maartje (23e), Jade (45e) en Dylana (63e) hebben prima gezwommen. Maartje werd zelfs 2e bij het figuur ‘bolletje’ en voor Dylana was het haar allereerste wedstrijd. Dat was superspannend natuurlijk, maar ze heeft het heel goed gedaan en heeft zelf ook genoten van deze ervaring.

In categorie 2 hebben de 5 dames zich ruim verbeterd ten opzichte van de vorige wedstrijden en eindigden allemaal bij de beste helft, super! Roos mocht de ZILVEREN medaille in ontvangst nemen, gefeliciteerd! Daisy behoorde bij de beste 10 en werd bij de overslag zelfs gedeelte 1e met teamgenootje Eline! Ella behaalde een mooie 19e plek, gevolgd door Eline (21e) en Lieke (23e). Toppertjes!

Grote sprongen vooruit

Bij de AGE 1 zagen de trainsters op de trainingen sterke groei en dit zagen we terug op deze wedstrijd, want alle 6 de zwemsters zwommen een persoonlijk record! En hoe? Een paar zwemsters behaalden wel 7! punten hoger dan de eerste techniekwedstrijd van het seizoen. Jasmijn bewees door 15e te worden goed te kunnen meedraaien met de top. Jasmijn was na de vorige techniekwedstrijd al verzekerd van deelname aan de Synchrobeat (het Nederlandse Kampioenschap voor AGE 1 en 2). Nina, Sanne en Linsey werden respectievelijk 28e, 29e en 30e met (bijna) 47 punten! Voor Sanne en Linsey leverde dit het AGE 1 diploma op. Ook Tara (44e) behaalde voldoende punten om haar AGE 1 diploma in ontvangst te mogen nemen. Gefeliciteerd meiden! Bente (54e) zwom een stabiele wedstrijd.

(Bijna) klaar voor de SynhroBeat

Het succes ging verder bij de AGE 2. Jody behaalde een mooie 14e plek, gevolg door Sanne op de 17e plek, Britt 21e en Kyra 24e. Sanne en Britt zwommen beiden een dik persoonlijke record en waren blij met hun 1e limiet voor de Synchrobeat. Voor deze twee dames wordt er gekeken naar een eventuele extra wedstrijd om hun 2e limiet te behalen. Daarnaast mocht Britt haar AGE 2 diploma in ontvangst nemen, gefeliciteerd! Kyra wist met deze score haar 2e limiet te behalen en dat betekent dat ze samen met Jody (Age 2) en Jasmijn (Age 1) naar de Synchrobeat mag!

Dit Nederlands Kampioenschap wordt gehouden midden juni in Amsterdam. Lizzy (45e) zwom een stabiele wedstrijd en deed het vooral goed bij de Ariana. Bij Luci werd helaas de albatros afgekeurd, maar mag trots zijn op de Rio waarbij ze van alle vijf de juryleden hoger dan een 5 kreeg!

Afgelopen periode lag bij de senioren de focus op de uitvoeringen. Hierdoor waren er in deze categorie geen persoonlijke records. Maar alsnog is wel netjes gezwommen. Ik behaalde een mooie 4e plek, Maud werd 21e en Anne t. V. behaalde de 24e plek.

Trots

Onze zwemsters hebben hun beste (ballet)beentje voorgezet en dat was te zien aan deze prachtige resultaten en de fijne sfeer! Wij zijn trots op onze zwemsters en trainsters. De reeks techniekwedstrijden is hiermee afgesloten. Komende periode zullen wij ons gaan focussen op de uitvoeringen op muziek en voor onze aanloopcategorieën ook op de aanloopdiploma’s die sinds 2020 zijn aangepast.

About the Author

By tamara / Administrator on feb 13, 2020

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *