Met de trein naar de Interregio Age2

Daar stonden ze dan om 9:00 ’s ochtends bij Zwembad Tijenraan, klaar voor vertrek! Klaar voor een lange en avontuurlijke reis! De dames van Age 2 deden namelijk mee aan de Interregio wedstrijd uitvoeringen synchroonzwemmen en deze wedstrijd was helemaal in Roosendaal. Hier zouden we niet naartoe gaan met de auto, maar voor deze keer kozen we de trein! 2,5 uur heen en 2,5 uur terug met zijn allen in één coupé, om in Zwembad de Stok te laten zien waar we het hele jaar voor getraind hebben.

Gelatine en schuifjes in de trein

De heenweg stond in het teken van het voorbereiden op de wedsstrijd. Dat betekent: invlechten, knotten maken, gelatine in de haren en de kapjes plaatsen. Buiten dat het nog een behoorlijke uitdaging was om dit in de trein voor elkaar te krijgen, trok dit natuurlijk ook veel bekijks. Zes gele meiden en een trainster in de trein die druk in de weer waren met elastieken, donuts, borstels, schuifjes, gelatine, kwasten en heet water. De dames hebben dan ook meerdere malen aan medereizigers uitgelegd dat ze van het synchroonzwemmen waren en dat er vandaag een uitvoeringswedstrijd was.

Maar gelukkig verliep de reis soepel en kon Age2 in Roosendaal al binnen enkele minuten op de bus stappen naar het zwembad.

Synchroonzwemmen in Roosendaal

Eenmaal aangekomen in Roosendaal duurde het nog een hele poos voor ze aan de beurt waren. Eerst werden er 17 solo’s en 26 duetten gezwommen, voordat de groepen uiteindelijk het water in konden. Wel is er even kunnen opgelopen en hebben ze de tijd kunnen doorbrengen met spelletjes, droogtrainen en het in orde brengen van onze make-up. Toen dat allemaal geregeld was, was het tijd om te kijken naar de andere groepen die voorbijkwamen. Het moment waarop iedereen steeds zenuwachtiger werd, want het is toch niet niks dat je de vereniging mag vertegenwoordigen op landelijk niveau, tussen 20 andere groepen!

We mochten als nummer 9 uiteindelijk oplopen en klaarstaan en toen onze muziek begon, konden we eindelijk los. 3,5 minuut lang knallen. En wat was het leuk om te doen! Uiteindelijk wisten de meiden 48,667 punten te halen: een supergoede prestatie. En na dat alle groepen voorbij waren gekomen, konden we ons opmaken voor de terugreis.

Pret in de trein

En tijdens de terugreis was er dan eindelijk tijd voor ontspanning. De wedstrijd was achter de rug en alle zenuwen waren weg! Zo was het dus tijd voor ontspanning in de trein: ezelen, weerwolven en vooral heel veel lachen, voor we het doorhadden waren we weer thuis!

About the Author

By tamara / Administrator on mei 14, 2019

Comment (1)

  • Kyra

    Het was super leuk en gezellig! Ik ben zo blij dat we met ons alle zo’n mooie groep geplaats hebben.