Een geslaagde vriendjes- en vriendinnetjestraining

Woensdag 9 januari organiseerde de afdeling synchroonzwemmen een vriendjes- en vriendinnetjestraining. Op deze manier konden alle huidige zwemsters hun vriendjes, vriendinnetjes, neefjes, nichtjes, broertjes, zusjes en zelfs vaders en moeders eens kennis laten maken met de sport. Want ja, wat doe je nou eigenlijk allemaal bij synchroonzwemmen?

Zo gebeurde het dus dat Maud en Anne een training op papier zetten bestaande uit allerlei onderdelen waar een gemiddelde synchroonzwemster tijdens een training mee te maken krijgt. Van inzwemmen tot eggbeaten en zelfs de lenigheid kwam aan bod!

Op 9 februari mochten zij deze training geven aan ruim 20 personen. Hieronder natuurlijk de zwemsters van Hera’11 die hun vriendje of vriendinnetje hadden meegenomen, maar al met al was het een grote opkomst. Er was zelfs een moeder die een training synchroonzwemmen wel zag zitten!

Als je gaat zwemmen in zo’n grote groep waarbinnen je niemand kent, is dat natuurlijk best spannend. Maar middels een kennismakingsspelletje op de kant was het ijs al snel gebroken en kon er begonnen worden aan het echte werk. Eerst maar eens een paar banen inzwemmen, om te wennen aan de temperatuur van het water. En, nog veel belangrijker: de spieren opwarmen. Vervolgens was het tijd om eens te werken aan de verschillende onderdelen van het synchroonzwemmen: blijven drijven in het water, eggbeaten en zelfs een enkele zeilboot of balletbeen mocht door alle deelnemers worden getoond. En dat is dan toch nog moeilijker dan dat het lijkt.

Op de kant werd ook nog eens uitgelegd dat je bij het synchroonzwemmen heel goed alle spieren moet kunnen aanspannen en bovendien nog erg lenig moet zijn ook. Van splitten en spagaten tot een ontzettend holle rug: flexibiliteit is belangrijk!

De training werd beindigd met een spelletje een een grote duik in het water, waarna alle meiden met een grote glimlach richting de doucheruimte mochten: het was een geslaagde avond!

About the Author

By tamara / Administrator on jan 20, 2019