Deelname aan het NJK Synchroonzwemmen

Eindelijk was het moment aangebroken: op 6 april was het Nederlands Junioren Kampioenschap Synchroonzwemmen. Een wedstrijd waar onze junioren aan mee kunnen doen zodra ze tijdens de districts- of interregiowedstrijden twee limieten behalen. Dit jaar was dit Indy gelukt en mocht ze dus naar Zwolle, om daar tussen ruim honderd andere deelneemsters te laten zien waar ze het hele jaar voor getraind heeft!

Hoe werkt zo’n NJK synchroonzwemmen?

Het Nederlands Junioren Kampioenschap Synchroonzwemmen is de wedstrijd waar de beste zwemsters en zwemmers van Nederland in de leeftijdsgroep tot 18 jaar aan deel mogen nemen. Zoals gezegd, is het voor de deelname nodig dat je minimaal 2 limieten behaald tijdens reguliere wedstrijden. Zo’n limiet behaal je als je tijdens een wedstrijd minimaal 52,000 punten behaald.

Het NJK duurt meestal één dag en bestaat uit twee onderdelen: techniek en uitvoeringen. Het techniekonderdeel van het NJK lijkt erg op de andere techniekwedstrijden: hier mogen de meisjes 4 figuren zwemmen die ieder door 5 juryleden beoordeeld worden. Hier doet iedereen die deelneemt aan het NJK aan mee.

Als het techniekonderdeel is afgelopen, worden de uitslagen snel doorberekend om te kijken wie er mogen starten bij de uitvoeringen. Er zijn drie soorten uitvoeringen: groepen, duetten en solo’s. Voor ieder onderdeel geldt dat je bij de beste 12 moet horen om deel te mogen nemen aan het onderdeel uitvoeringen.  En als je van die twaalf dan eerste wordt, dan ben je Nederlands Kampioen Junioren.

Oké.. en terug naar Indy; hoe is het gegaan?

Indy heeft ons tijdens het NJK ontzettend goed vertegenwoordigd tijdens het techniekonderdeel, en heeft ook hier weer ruim 52 punten weten te halen, waar we natuurlijk ontzettend trots op zijn!

About the Author

By tamara / Administrator on jan 14, 2019